"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Ζώνη Μεγαλόπολης: "Η Καταβόθρα" είναι μέσα σ΄ ένα εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, κρυμμένη μέσα στο φαράγγι της ρεματιάς "Ζάμπακας" βρίσκεται η πολυθρύλητη και γεμάτη μυστήριο "Κουφοκανέλα".

Zacharoula Gaitanaki 
ΖΩΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Η άγνωστη σε πολλούς και αναξιοποίητη - ευτυχώς - ΖΩΝΗ Αρκαδίας. Η τουριστική ανάπτυξη δεν φέρνει πάντα πρόοδο, καταστρέφει συχνά το περιβάλλον αλλά και την ηρεμία μας. Η ομορφιά πάντως ενός τόπου, θέλει μια καθάρια ματιά για να την δεις και να την αισθανθείς, ώστε να μπορέσεις μετά να την "κουβαλάς" ως μία ωραία ανάμνηση και μια γλυκιά προσμονή επιστροφής σε κάτι που αξίζει να ξαναβρεθείς...


Σε απόσταση 1200 μέτρων από την πλατεία του χωριού μας, στην τοποθεσία με το χαρακτηριστικό όνομα "Καταβόθρα" μέσα σ΄ ένα εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, κρυμμένη μέσα στο φαράγγι της ρεματιάς "Ζάμπακας" βρίσκεται η πολυθρύλητη και γεμάτη μυστήριο "Κουφοκανέλα".
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φυσικό βάραθρο μέσα στην κοίτη της ρεματιάς, γεμάτο νερό με απροσδιόριστο βάθος.
Το τοπίο στο σημείο και πέριξ αυτού είναι ειδυλλιακό, αφού κάτω από την πυκνή βλάστηση, ειδικά τις εποχές που στη ρεματιά υπάρχει τρεχούμενο νερό, σχηματίζονται φυσικές "κολυμπήθρες"  και ένας μικρός καταρράκτης που ρίχνει τα νερά του μέσα στο βάραθρο.

Δημοσίευση σχολίου