"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε στην Τρίπολη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας


Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας καθώς και έναν αριστούχο του νομού Χίου που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 7.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.650 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Πατέρας Δημήτριος Λυμπερόπουλος, ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νομάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο Δήμαρχος Φιλιατρών, κ. Άλκης Ξύγκας, ο Αντινομάρχης Αρκαδίας Δημήτριος Κατσής, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Ηλίας Χαλκιάς, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης, κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Τσεκούρας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Παιδείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος επαίνεσε την Τράπεζα και τα στελέχη της για το Πρόγραμμα, πρωτοβουλία την οποία χαρακτήρισε «ηθικού σκοπού» και συνεχάρη τους αριστούχους για τη σκληρή δουλειά που τους οδήγησε σε αυτή τη διάκριση.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους βραβευθέντες για την προσήλωση που επέδειξαν στο στόχο τους, στους γονείς για τη συμπαράσταση που παρείχαν στα παιδιά τους, αλλά και στην Eurobank, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Πατέρας Δημήτριος Λυμπερόπουλος, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη για καλή πρόδο στους αριστούχους καθώς και τα συγχαρητήριά του προς την Τράπεζα, γιατί με την πρωτοβουλία της αποδεικνύει την αγάπη της προς την Παιδεία.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Ηλίας Χαλκιάς, έκανε λόγο για τη βαθιά εταιρική ευθύνη που διακρίνει την Eurobank και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διάκριση των αριστούχων, οι οποίοι στόχευσαν ψηλά και υπηρέτησαν τη μαθητεία.

Ο Νομάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, αναφέρθηκε εκτενώς στο χορηγικό Πρόγραμμα της Eurobank, αλλά και του Ομίλου Λάτση, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στο Νομό Ηλείας, και τους ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα προσφορά τους, ενώ συνεχάρη τους αριστεύσαντες και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά.

Ο Αντινομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτριος Κατσής, ευχαρίστησε την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της λέγοντας ότι η πράξη της είναι απόδειξη ηθικής ευαισθησίας και αναγνώρισης της προσπάθειας των μαθητών, ενώ προέτρεψε τους αριστούχους να ακολουθήσουν το δρόμο της πρωτιάς και στη μετέπειτα πορεία τους.

Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Τσεκούρας, συνεχάρη τους αριστεύσαντες για την επιτυχία τους και τους υπενθύμισε ότι όσοι πιστεύουν στους στόχους τους, καταφέρνουν να τους υλοποιήσουν και ευχήθηκε το Πρόγραμμα της Eurobank να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Οδυσσέας Βουδούρης και ο Βουλευτής Ηλείας κ. Γεώργιος Κοντογιάννης, συγχαίροντας την Eurobank για την πρωτοβουλία της καθώς και τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Λακωνίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Γεωργία Δημοπούλου, στο Νομό Αργολίδας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου για την Γεωργία Δωρή, στο Νομό Αρκαδίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης για την Γεωργία-Ηλιάννα Καραμάνη, στο Νομό Κορινθίας στο Γενικό Λύκειο Λουτρακίου, για την Στυλιανή Κόικα, στο Νομό Ηλείας στο Γενικό Λύκειο Βάρδας και στο 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου για τους Ανδρέα Κουτρούλη και Φωτεινή Μπούλιαρη, αντίστοιχα και στο Νομό Μεσσηνίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας για τον Χαράλαμπο Στυλιανόπουλο.

Τέλος, στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου της Eurobank EFG, Θεόδωρος Καλαντώνης, τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας καθώς και του νομού Χίου έλαβαν οι εξής:


1. Ευδοξία Αβραμοπούλου από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως
2. Ελένη Αγγελέτου από το Γενικό Λύκειο Γερακίου
3. Ηλίας Αδάμ από το Γενικό Λύκειο Ξυλόκαστρου
4. Αικατερίνη Ανδρούτσου από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης
5. Μαρία-Άννα Αρμπερώρη από το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους
6. Ευσταθία Ασημακοπούλου από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κορίνθου
7. Μάρκος Βλάμης από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Τρίπολης
8. Χριστίνα Βλαχόγιαννη από το Γενικό Λύκειο Ανδρούσας
9. Αθανάσιος Γαλάνης από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης
10. Ευγενία Γεώργα από το Γενικό Λύκειο Μονεμβασιάς
11. Αριστείδης Γεωργούντζος από το Γενικό Λύκειο Αρφαρών
12. Αγγελική-Παρασκευή Γιαννίτσα από το Γενικό Λύκειο Βραχατίου
13. Μαρία-Θεοδώρα Γιαννοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου
14. Μαρίνα Γκάτζιου από το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
15. Βασιλική Γκίτζια από το Γενικό Λύκειο Τεγέας
16. Θεοδώρα Δέδε από το Γενικό Λύκειο Αγίων Θεοδώρων
17. Κωνσταντίνος Δημάκης Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Κατσούλης"
18. Φωτεινή Δημοπούλου από το Γενικό Λύκειο Βουνάργου
19. Γεωργία Δημοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
20. Βασίλειος Δούβρης από το 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης
21. Ευσταθία Δράκου από τις Λυκειακές Τάξεις Λογγάς
22. Γεωργία Δωρή από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
23. Γεώργιος Εξαρχουλέας από το Γενικό Λύκειο Καρδαμύλης
24. Ιωάννης Ζάννης από το Γενικό Λύκειο Αριστομένη
25. Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος από το Γενικό Λύκειο Πελοπίου
26. Δημήτριος Ζιώργας από το Γενικό Λύκειο Χώρας
27. Αλέξιος Ζορμπάς από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λεχαίου
28. Γεώργιος Ηλιόπουλος από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
29. Αντωνία Ηλιοπούλου από το Γενικό Λύκειο Δωρίου
30. Σωτηρία-Μαρία Ηλιοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
31. Παναγιώτα Ηλιοπούλου από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας
32. Χριστίνα (Khrystyna) Ιβάντσικ (Ivantsik) από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Σπάρτης
33. Βασίλειος Ιωσηφίδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου
34. Γεωργία-Ειρήνη Καλλίθρακα από το Γυμνάσιο Καστρίου με Λυκειακές Τάξεις
35. Βασιλική Κανελλοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
36. Βασιλική Καπερώνη από το Γενικό Λύκειο Σκάλας
37. Παναγιώτα Καραλή από το Γενικό Λύκειο Κρεστενών
38. Γεωργία-Ηλιάννα Καραμάνη 3ο από το Γενικό Λύκειο Τρίπολης
39. Ευφροσύνη Καραματζάνη Γενικό Λύκειο Άστρους
40. Ελισάβετ – Ειρήνη Καραμπάτσου από το Γενικό Λύκειο Πύλου
41. Χαράλαμπος Καράμπελας από τις Λυκειακές Τάξεις Εσπερινού Γυμνασίου Πύργου
42. Γεωργία – Σοφία Καραχάλιου από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
43. Ευγενία Κατρή από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων
44. Σπυριδούλα Κατσαρού από το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας
45. Πολυτίμη Κλινάκη από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
46. Αικατερίνη Κλωνή από τις Λυκειάκες Τάξεις Γυμνασίου Καλλιάνων
47. Δήμητρα Κοζομπόλη από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
48. Στυλιανή Κόικα από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου
49. Θανάσης Κόκκορης από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
50. Τερψιχόρη Κονταργύρη από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά - Γενικό Λύκειο
51. Δήμητρα Κορδωμένου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Ιδέα"
52. Αντωνία Κορμπά από το Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας
53. Γεωργία-Ευαγγελία Κουρή από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
54. Ανδρέας Κουτρούλης από το Γενικό Λύκειο Βάρδας
55. Ελένη Κρίκου από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους
56. Άννα Κρουστάλλη από το 2ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
57. Δήμητρα Κωνσταντάκου από το Γενικό Λύκειο Κροκεών
58. Ιωάννης Βατίστας Κωσταλάμπρος από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
59. Γεωργία Κωτσελά από το 1ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
60. Αθανασία Λαζοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
61. Ιωάννης Λεγάκης από το Γενικό Λύκειο Μολάων
62. Ουρανία Λευκαδίτη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νεοχωρίου
63. Σοφία Μανωλάκου από το Γενικό Λύκειο Καστορείου
64. Ιουλία Μαρούδα από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών
65. Ανδρέας Μελέτης από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αριστοτέλειο"
66. Παναγιώτα Μητροπούλου από το Γενικό Λύκειο Καράτουλα
67. Στέφανος Μουγάκος από το Γενικό Λύκειο Έλους
68. Γεωργία Μπαβέλα από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας
69. Μανταλένα Μπαστακού από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας
70. Δημήτριος Μπεκιάρης από το Γενικό Λύκειο Γκούρας
71. Σίλβεστρος Μπουκουβάλας από το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης
72. Φωτεινή Μπούλιαρη από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου
73. Παναγιώτης Νικολόπουλος από το Γενικό Λύκειο Ξηροκαμπίου
74. Ιουλία Ντυμένου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
75. Μαγδαληνή Ξύγκα από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών
76. Αθανάσιος Οικονομόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου
77. Γεώργιος Παναγιωτάκος από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
78. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος από το Γενικό Λύκειο Σιμόπουλου
79. Ευάγγελος Παναγούλης από το Γενικό Λύκειο Τροπαίων
80. Αλέξανδρος Περγάρης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
81. Γεώργιος Πετρόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
82. Αικατερίνη Ποδηματά από το Γενικό Λύκειο Λάλα
83. Κωνσταντίνος Ρούσσος από το Γενικό Λύκειο Μεθώνης
84. Ιωάννης Σκούρτης από το Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου
85. Ελένη Σταθάκου από το Γενικό Λύκειο Αρεόπολης
86. Ειρήνη Σταυροπούλου από το Γενικό Λύκειο Θουρίας
87. Γεωργία Σταυρουλοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαμπείας
88. Ευαγγελία Στελέτου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
89. Χαράλαμπος Στυλιανόπουλος από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
90. Ευαγγελία Σωτηροπούλου από το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου
91. Γεωργία Τασιοπούλου από το Γενικό Λύκειο Βέλου
92. Μαρία Τασσοπούλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
93. Αναστασία Τζαναβάρα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Απ. Παύλος"
94. Ρίζος Τζουρμανάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου
95. Παναγιώτα Τζώρτζη από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά
96. Άννα Τριανταφύλλου από το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου
97. Αικατερίνη – Διονυσία Τριαντοπούλου από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
98. Ελένη Τσάκου από το Γενικό Λύκειο Γυθείου
99. Δήμητρα Τσαρούχα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Οινουσσών
100. Πέτρος Τσόγγας από το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού
101. Δημήτριος Τσουρούνης από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
102. Μάριος Φουρναράκης από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
103. Ασημίνα Φωτοπούλου από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας
104. Δημήτριος Χάϊδας από το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους
105. Νίκη-Μαρίνα Χαλκιά από το Γενικό Λύκειο Νεμέας
106. Αγγελική Χρησίμου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Νέο Σχολείο"
107. Σταυρούλα Χρυσαφίδη από το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: