"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Το ιστορικό δημοτικό σχολείο του Παλαμαρίου γιόρτασε φέτος, μαζί με όλη την τοπική κοινότητα, τα 151 χρόνια από την ανέγερσή του

  ΤΟΠΙΚΕΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  
Το ιστορικό δημοτικό σχολείο του Παλαμαρίου γιόρτασε φέτος, μαζί με όλη την τοπική κοινότητα, τα 151 χρόνια από την ανέγερσή του. Μετά την ολοκλήρωση της ανάδειξής του, θα λειτουργήσει ανανεωμένο ως έδρα του συλλόγου φιλοξενώντας πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του Παλαμαρίου και της Γορτυνίας.
​ Με πρωτοβουλία του συλλόγου μας και με τη στήριξη και εμπιστοσύνη του Δήμου, το Δημοτικό Σχολείο, ως ένα κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα αποτελέσει το ζωντανό αρχείο της μνήμης του τόπου αλλά και ένα ανοικτό φιλόξενο κέντρο για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής.
Η μελέτη ειναι δωρεά του αρχιτεκτονικού γραφείου Ctrl_Space Lab. Πολλά συγχαρητήρια και στον τελειόφοιτο της αρχιτεκτονικής σχολής πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Αποστολόπουλο για την επιμέλεια των τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απεικονίσεων.
Νικόλας Πατσαβός

__________

Δεν υπάρχουν σχόλια: