"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Τα μικρά λεωφορειάκια, οι "ήρωες" των λεγόμενων "άγονων γραμμών"

 - στο χωριό Βρονταμάς, κοντά στα σύνορα Λακωνίας-Αρκαδίας


Τα μικρά λεωφορειάκια, οι "ήρωες" των λεγόμενων "άγονων γραμμών", που σκαρφάλωναν σε ορεινά χωριά από κακοτράχαλους χωματόδρομους σκισμένους από τις βροχές, πλάι σε γκρεμούς που έχασκαν από κάτω τους να τα καταπιούν, πνιγμένα στη σκόνη το καλοκαίρι, γλιστρώντας στις λάσπες και στα χιόνια το χειμώνα, για να πάνε τον κόσμο των χωριών στην πόλη και στο κεφαλοχώρι, κατά τις ανάγκες του τον καθένα, και να τον ξαναφέρουν πίσω. 
Τ' αγαπούσε ο κόσμος τούτα τα μικρά λεωφορεία και οι οδηγοί τους ήταν άνθρωποι δικοί του. Ήταν, πραγματικά ,κομμάτι της ζωής τους όχι μόνο γιατί τους εξυπηρετούσαν , αλλά και γιατί τους έφερναν έναν αέρα αισιοδοξίας κι ελπίδας πως κάποιος τους θυμάται πως υπάρχει κάτι που τους ενώνει με τη ζωή.
Αυτό το NISSAN CABALL C340 φωτογραφήθηκε στο χωριό Βρονταμάς, κοντά στα σύνορα Λακωνίας-Αρκαδίας και προφανώς εκτελούσε άγονο δρομολόγιο στην περιοχή.
_______
(φωτο και πληροφορίες : mesametaforas.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια: