"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΝΕΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΠΗΓΑΔΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ»


ΝΕΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΠΗΓΑΔΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ»
Με νέες φυτεύσεις καλλωπιστικών θάμνων, αποψίλωση, καθαρισμό και γενική φροντίδα των φυτεύσεων στην περιοχή των Πηγαδιών» του χωριού μας, συνέχισε τις εθελοντικές δραστηριότητές της, η πάντα δραστήρια άτυπη εθελοντική ομάδα «Δράση για τη Ζώνη». Το Πάσχα έρχεται, η Άνοιξη είναι ήδη εδώ και η Ομάδα πασχίζει να φροντίσει για την καθαριότητα και ευταξία στους κοινόχρηστους επισκέψιμους χώρους του χωριού μας, δεδομένης της αδυναμίας - ή μήπως της αδιαφορίας - της Δημοτικής Αρχής να το πράξει.
Ελπίζουμε, όσοι απομείνανε (και μπορούν) στο χωριό – και είμαστε πλέον λίγοι – να συμπράξουν έστω και σε ατομικό επίπεδο, να διατηρηθεί η εικόνα του χωριού στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.
Ας φυτέψουμε κάποια φυτά στην αυλή μας, ας μαζέψουμε ένα σκουπίδι από κάτω, ας αλλάξουμε και μια καμμένη λάμπα (που δεν αλλάζει ο Δήμος) στη γειτονιά μας, ο,τι μπορεί ο καθένας. Η «Δράση για τη Ζώνη» δίνει το παράδειγμα.

Ακολουθείστε μας στο www.facebook.com/DrasiGiaTiZoni




 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ // Τρίτη 20 Μαρτίου 2018.

Καλωσόρισμα στην Άνοιξη που μας έρχεται από σήμερα και επισήμως.
Όπως είχαμε προγραμματίσει, πραγματοποιήσαμε νέες φυτεύσεις καλλωπιστικών θάμνων ( φωτίνιες, βιβούρνο, πικροδάφνες ) στην περιοχή των ΄΄Πηγαδιών΄΄ του χωριού μας.
Έγινε και μερικός καθαρισμός με αποψίλωση, κλάδεμα και λίπανση των υπαρχόντων φυτών.
Και συνεχίζουμε .......

Δεν υπάρχουν σχόλια: