"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

«Κράτος-παζάρι»

γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ*
Χρειάστηκε σήμερα να πάω να ανανεώσω την άδεια οδήγησης που έχω και έληξε η ισχύς της, λόγω ηλικίας. Ρώτησα το ΚΕΠ του υπουργείου Εσωτερικών, στον αριθμό κλήσης 1564. Ευγενεστάτη κυρία ανταποκρίθηκε στο ερώτημά μου αν χρειάζομαι δικαιολογητικά, και αν ναι ποια. Ομολογώ ότι, η μέχρις αυτό το σημείο επικοινωνία μου με το κράτος, ήταν όλα άψογα και όντως ήταν επαφή με ένα σύγχρονο κράτος. Από εδώ και μετά αρχίζει το απόλυτο γραφειοκρατικό κράτος, για εισπρακτικούς λόγους υπέρ του Δημοσίου και των συντεχνιών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, το κομματικό κράτος, δημιουργεί πηγές εισοδήματος υπέρ επαγγελματιών, που θα έπρεπε να έχουν ικανότητα, ποιότητα και καλή ειδίκευση να προσελκύουν καταναλωτές των προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγουν ή παρέχουν. Για την ανανέωση της άδειας οδήγησης, λόγω ορίου ηλικίας, χρειάζεται ο κάτοχος της προς ανανέωση άδειας, τα εξής δικαιολογητικά: 1. Ενα παράβολο των 45 ευρώ για τον παθολόγο γιατρό. 2. Ενα παράβολο των 45 ευρώ για τον οφθαλμίατρο. 3. Ενα αποδεικτικό είσπραξης από ΔΟΥ αξίας 18 ευρώ.
4. Εξι (6) έγχρωμες φωτογραφίες. 5. Μια υπεύθυνη δήλωση, με πλήρη στοιχεία και μαζί το ΑΦΜ. 6. Επικυρωμένο φωτοτυπημένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. 7. Την προς ανανέωση ισχύος άδεια οδήγησης. Σημαίνει δαπάνη 120,00 ευρώ για την ανανέωση ισχύος της άδειας οδήγησης- πλέον ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να γίνουν όλα αυτά. Εχω ορισμένες απλές ερωτήσεις:
Γιατί δεν μπορεί να έχει ο αιτών την ανανέωση πιστοποιητικό υγείας του ιατρού επιλογής του και πρέπει να ζητήσει τις υπηρεσίες συμβεβλημένου ιατρού. Ο ένας με τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών αυτομάτως μετατρέπεται σε έμπιστο, ενώ ο μη συμβεβλημένος είναι αναξιόπιστος. Και οι δύο έχουν δώσει τον ίδιο όρκο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Γιατί είναι μειωμένης εμπιστοσύνης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ιατροί των δημοσίων νοσοκομείων, των νομαρχιακών υπηρεσιών υγείας, των ασφαλιστικών φορέων; Το κράτος-παζάρι δεν μας πάει, δεν πρέπει να το δεχθούμε. Αρνούμαι να κάμω αυτό που το κράτος μού επιβάλλει, μόνο για ταμιακούς και συνδρομητικούς, πολιτικής σκοπιμότητας, επαγγελματίες υψηλής ευθύνης. Δεν θα ανανεώσω την άδεια οδήγησης γιατί αρνούμαι την επιβολή όρων, που καμία επί της ουσίας δεν έχει αξία ικανότητας για την οδήγηση. Η άδεια οδήγησης έχει φωτογραφία και δεν χρειάζεται άλλες 6 έγχρωμες. Πληρώνω φόρο εισοδήματος και αρνούμαι να καταβάλω περισσότερο από ό,τι ο νόμος ορίζει φόρο, αλλάζοντας τον φραστικό προσδιορισμό.
*Υφ. Πολιτικής Οικονομίας Μαρούσι, Αθήνα

**από την στήλη Επιστολές προς «Το Βήμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: