"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Θανάσης Παπαϊωάννου - Γραμματόσημο και Ιστορία


Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Αρκάδα συγγραφέα Θανάση Παπαϊωάννου, «Γραμματόσημο και Ιστορία»
"Η νεώτερη πορεία του ελληνικού έθνους μέσα από το γραμματόσημο"
σελ.: 432, τιμή: 50 ευρώ
Από τις εκδόσεις Ηλιοτρόπιο κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα, Θανάση Παπαϊωάννου και συνεργάτη της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα", «Γραμματόσημο και Ιστορία».
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλαίσθητο λεύκωμα που με όχημα τις διάφορες εκδόσεις ελληνικών γραμματοσήμων, προσεγγίζει και ερμηνεύει τις ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία εκατόν ογδόντα χρόνια.
Είναι φυσικό και λογικά παραδεκτό, πως κάθε γραμματόσημο, πέραν της χρηστικής του αξίας στην αλληλογραφία, σχεδιάζεται, τυπώνεται και εκδίδεται, στοχεύοντας στο να θυμίσει ένα ιστορικό γεγονός, να προτρέψει σε μια πολιτική πράξη, να καθιερώσει σύμβολα και πρόσωπα, να τιμήσει επιτυχίες και κατορθώματα, να προπαγανδίσει ή και να βοηθήσει στην παραπλάνηση του λαού, όταν αυτό βολεύει τους κρατούντες.

Και είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο στις μέρες μας οι λαοί να διδάσκονται από το πρόσφατο παρελθόν τους για να μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν το άμεσο μέλλον τους. Να γνωρίζουν την Ιστορία τους.

Πέρα όμως από πρωτότυπο βοήθημα στην προσέγγιση της ιστορικής πραγματικότητας, αυτό το βιβλίο του Θανάση Παπαϊωάννου αναφέρεται στη μεγάλη του αγάπη που υπηρετεί με σεβασμό τόσα χρόνια, το φιλοτελισμό, και στα πολλά και ποικίλα οφέλη που προκύπτουν από αυτόν.
Η καλύτερη απάντηση στην πιθανή απορία περί της αξίας του φιλοτελισμού έρχεται από τον ίδιο τον συγγραφέα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Ο φιλοτελισμός ήταν γνώση. Ήταν γεωγραφία. Ήταν ιστορία. Αλλά ήταν και τάξη, επιμέλεια, κριτική. Μας έμαθε να στεκόμαστε μπροστά στα ιστορικά γεγονότα και να τα κοιτάζουμε κριτικά».

Άλλα λευκώματα του Θανάση Παπαϊωάννου:
"Το τραμ το τελευταίο", "Ενθύμιον Αθηνών", "Τα παιδικά μας χρόνια στην Πλάκα".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, Πεισάνδρου 9, 12135 Περιστέρι Τηλ.: 210 5766670, Fax: 210 5766535

Δεν υπάρχουν σχόλια: