"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος εγκαινίασε σήμερα τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης




Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος εγκαινίασε σήμερα τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης. Μετά την τελετή αγιασμού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου, χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων του Κράτους και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, κα. Ευγενία Κεφαλληνίου, ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης, κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, ο Νομάρχης Αρκαδίας, κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης.
Ο κ. Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με τη σημερινή τελετή αγιασμού και εγκαινίων της μεταγενέστερης πλέον Δημόσιας Βιβλιοθήκης Τριπόλεως, ολοκληρώνεται το ευγενές και πολύμοχθο έργο της εκ βάθρων αναδιοργάνωσης, αναβάθμισης και εξοπλισμού της ιστορικής βιβλιοθήκης της πόλης μας. Η χρόνια και επί δεκαετίες εγκατάλειψη και περιθωριοποίησή της αποτελεί πλέον οριστικό παρελθόν.
Η σημερινή ουσιαστικά νέα βιβλιοθήκη διαθέτει όλες τις απαιτούμενες βιβλιοθηκονομικές προϋποθέσεις και σύγχρονες υποδομές, προκειμένου να αναδειχθεί σε δυναμική πνευματική κυψέλη καλλιέργειας των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών και να συνεχίσει επάξια την μεγάλη πολιτιστική παράδοση της Αρκαδίας μας, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι ιστορικές βιβλιοθήκες της Δημητσάνας και της Μονής Φιλοσόφου.
Απαιτήθηκαν συστηματικές και επίπονες προσπάθειες για την υπερνίκηση πολύπλοκων γραφειοκρατικών δυσχερειών και λειτουργικών προβλημάτων, ώστε σήμερα εδώ στο ιστορικό κέντρο της Τριπολιτσάς να παραδίδουμε την βιβλιοθήκη της πόλης μας αναβαθμισμένη σε αυτόν τον άνετο και φιλόξενο χώρο και έτοιμη να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές και όλους τους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: