"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Λόγω πλημμύρας έκλεισαν τα χειρουργεία στο Παναρκαδικό νοσοκομείο



Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, μετά από την βροχόπτωση των τελευταίων ωρών. Με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου Ιωάννη Μαρινάκη έκλεισαν προσωρινά τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών, που βρίσκονται στον 4ο όροφο, εκεί όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημααφού εχει αποκολληθεί και τμήμα της ψευδοοροφής.
Στον 3ο όροφο του κτιρίου που βρίσκονται τα καινούργια χειρουργεία που επρόκειτο να παραδοθούν σύντομα, έχουν προκληθεί επίσης σοβαρές ζημιές, ενώ από το ισόγειο του κτιρίου του νοσοκομείου που βρίσκεται το Μικροβιολογικό Εργαστήριο έγινε άντληση υδάτων τόσο απο συνεργεία όσο και απο τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και χειρουργός του νοσοκομείου, Γιάννης Παπασταματάκης, υποστήριξε ότι είναι θλιβερή η εικόνα του νοσοκομείου που όδευε για εγκαίνεια να παρουσιάζεται πλυμμηρισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό που κινδυνεύει να καταστραφεί".
Η κ. Σαραντοπούλου πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και ζήτησε συγνώμη από τους ασθενείς.



Σοβαρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την βροχόπτωση
(16/10/2009)
Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από χθες στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου με συνεχείς βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες.
Προβλήματα από πλημμύρες έχουν προκληθεί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, όπου με εντολή του διοικητή έκλεισαν τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών.
Αντίστοιχα προβλήματα από πλημμύρες έχουν αναφερθεί και για το ισόγειο του κτιρίου Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην Κορινθία οι συνεχείς βροχοπτώσεις έγιναν δυστυχώς αιτία για μια σειρά τροχαίων ατυχημάτων από χθες το απόγευμα.
Ο απολογισμός είναι τραγικός αφού αναφέρει 2 νεκρούς και μια 26χρονη να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Συγκεκριμένα εχθές το απόγευμα το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 26χρονη και κατευθυνόταν από το Σούλι προς το Κιάτο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Στο αυτοκίνητο εκτός από την οδηγό ήταν και 32χρονη.
Και οι δυο γυναίκες ήταν δασκάλες στο δημοτικό σχολείο του Σουλίου. Η σύγκρουση ήταν πολύ σφοδρή και απο την άμορφη μαζα του ΙΧ έβγαλαν σε κρίσιμη κατάσταση την οδηγό. Η 26χρονη αμέσως μετά το νοσοκομείο της Κορίνθου μεταφέρθηκε διασωληνομμένη σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Η δεύτερη δασκάλα ευτυχώς δεν έπαθε σχεδόν τίποτα. Λίγες ώρες αργότερα στο 88χιλ.της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών στο υψος της Αρχαίας Κορίνθου σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση στην οποία ενεπλάκησαν 4 Ι.Χ αυτοκίνητα. Ο τραγικός απολογισμός του ατυχήματος είναι 2 νεκροί .

*από την ΕΡΑ Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: