"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Δ. ΧΩΡΕΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 , Posted by Παναγιώτης Αλεβίζος at 15:45



Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται από την κίνηση βαρέων οχημάτων μέσα από το Τ.Δ. Χωρεμίου του Δήμου Μεγαλόπολης.
Εδώ και πολλά χρόνια έχει αποφασιστεί σιωπηρά η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων προς την ΔΕΗ να γίνεται μέσα απο το δρόμο που περνάει από το Χωρέμη για να μην περνάνε μέσα από την πόλη της Μεγαλόπολης.
Αυτό έχει σαν συνέπεια η πόλη της Μεγαλόπολης να γλυτώσει από την μεγάλη αυτή επιβάρυνση αλλά να την υποστούν πλέον οι λιγοστοί κάτοικοι του Χωρεμίου.
Οι παρενέργειες είναι βέβαια πολλές και κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι τραβάνε οι λίγοι κάτοικοι του χωριού αρκεί που το γλυτώνουν από την Μεγαλόπολη.

Όλοι οι δρόμοι του χωριού έχουν καταστραφεί, συνέχεια υπάρχουν σημαντικές ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού, έχουν σπάσει οι πλάκες στην πλατεία του χωριού και το κυριότερο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος μια και στο χωριό υπάρχουν ειδικά το καλοκαίρι πολλά παιδιά.
Σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι στενός και δεν έχει σχεδιαστεί να αντέχει το μεγάλος βάρος των φορτηγών με αποτέλεσμα να μην χωράνε να περάσουν δίπλα δίπλα ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο και να έχουμε πολλά ατυχήματα. Επίσης οι ζημιές που έχουν γίνει στο οδόστρωμα είναι η αιτία να έχουν πάθει μεγάλες ζημιές αρκετά αυτοκίνητα ντόπιων αλλά και διερχόμενων οδηγών.

Σήμερα είχαμε άλλο ένα τέτοιο ατύχημα και σε συνδυασμό με μια βλάβη στον κεντρικό δρόμο από σμασμένο αγωγό νερού που υπάρχει εδώ και 1 εβδομάδα και κανείς δεν έρχεται να την επισκευάσει, ανάγκασαν τους κατοίκους του Χωρεμίου να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο στα φορτηγά και να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.


Ο σύλλογος και οι κάτοικοι του Χωρεμίου αποφάσισαν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους και καλούν όλους τους αρμόδιους να συζητήσουν μαζί τους για να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα τους.!

Δείτε εδώ το έγγραφο που είχε στείλει ο σύλλογος πρίν από 1 χρόνο στην Νομαρχία Αρκαδίας, στον Δήμο Μεγαλόπολης , στην ΔΕΗ και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2009/08/blog-post_24.html

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.












Δεν υπάρχουν σχόλια: