"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

38ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Δήμου Γορτυνίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
                                                                           
Τηλέφωνα: 2795360330                            Δημητσάνα, 2 /8/2011                       
Fax            : 2795031855                                                             
Email        : culture@gortynia.gov.gr
Ιστοσελίδα: www.gortynia.gov.gr

 38ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Δήμου Γορτυνίας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε κι εφέτος από το Δήμο Γορτυνίας, το  Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, ο 38ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στην Αγ. Παρασκευή  Λαγκαδίων.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο  εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Ζούνης, ο περιφερειακός σύμβουλος  Νίκος Βαλασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, Παναγιώτης Γκιώκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γορτυνίας Ντίνα Βογιατζόγλου, Ελένη Θανοπούλου, Θανάσης Τρυφωνόπουλος, Δημήτρης Καδάς,  Κανέλος Νικήτας, Ηλίας Αποσκίτης, Γιώργος Κανελόπουλος,, Δημήτρης Γιαννόπουλος καθώς και το τοπικό συμβούλιο Λαγκαδίων. 
Επίσης την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Βέργος, Δημήτρης Δαλαμάγκας.
Τη παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά ενώ τη καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Κώστας Παυλόπουλος. Τη κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Βασιλική Παναγιωτοπούλου λαογράφος-καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Περικλής Παπαπετρόπουλος καθηγητής ταμπουρά και μουσικής, Γρηγόρης Κακούρης μουσικός-καθηγητής.
Διαγωνίστηκαν 19 άτομα απ’ όλες τις ηλικίες στο δημοτικό τραγούδι και στο παραδοσιακό όργανο. Δόθηκε ένα βραβείο σε κάθε κατηγορία που αντιστοιχεί στο ποσό των 500 ευρώ.
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης  δημοτικού τραγουδιού  για ενήλικες δόθηκε στον Δημήτριο Καραχάλιο 19 ετών από το Άστρος Κυνουρίας για το τραγούδι: «Απόψε τα μεσάνυχτα»(Σινασός Μ.Ασίας).
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης  δημοτικού τραγουδιού  για νέους έως 18 ετών δόθηκε στις αδελφές  Γεωργία και Παναγιώτα Συριοπούλου 8 και 10 ετών αντίστοιχα, από τη Τρίπολη για το τραγούδι: «Αηδόνι εκελάηδαγε».
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης μουσικού οργάνου δόθηκε στο Χρήστο Χάρη με καταγωγή από την Ήπειρο που διαγωνίστηκε στο κλαρίνο με μουσικό παραδοσιακό κομμάτι «Κλάματα».
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης  σπάνιου και ανέκδοτου τραγουδιού δόθηκε στην Ανέτα Γεωργουλοπούλου από την Ηλεία.
Δημοσίευση σχολίου