"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 8 Μαΐου 2017
To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», οργανώνει εκδηλώσεις στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, με τίτλο «Με τη δύναμη του νερού».
Συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου (ώρες 10:00-14:30) η νεροτριβή του Μουσείου θα λειτουργήσει από τον έμπειρο «νεροτριβιάρη» της οικογένειας Δρακόπουλου, που διατηρεί νεροτριβή και νερόμυλο στο Βυζίκι Γορτυνίας εδώ και τέσσερις γενιές, με σκοπό να πλυθούν υφαντά (φλοκάτες, μπαντανίες, σαΐσματα). Παράλληλα, ο νερόμυλος του Μουσείου θα αλέθει σιτάρι και στον εξωτερικό χώρο θα πραγματοποιείται επίδειξη της υφαντικής τέχνης σε παραδοσιακό αργαλειό. Γυναίκες της Αρκαδίας θα ξετυλίξουν πτυχές της δύσκολης καθημερινότητας του παρελθόντος, στο πλαίσιο της φροντίδας της οικογένειάς τους.
Η ολοκλήρωση του ετήσιου πλυσίματος θα γιορταστεί από τον Αγροτουριστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας με χορούς και λιτό φαγητό, όπως παλιά. Συμμετέχουν η Χορωδία του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και οι φίλοι του, καθώς και οι «Στρίγκλες εν δράσει».

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για το πλύσιμο στη νεροτριβή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, ενώ η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μέχρι δύο υφαντά.


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630(καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ (από τις 10:00 έως τις 18:00).Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr
Δημοσίευση σχολίου