"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε Σύνδεσμο Αρκάδων στο Φεστιβάλ Παράδοσης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
«Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε Σύνδεσμο Αρκάδων στο Φεστιβάλ Παράδοσης

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών λειτουργίας του Δήμου Ζωγράφου, η Δήμαρχος Τίνα Καφατζάκη απένειμε στον εκεί Σύνδεσμο Αρκάδων  «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» Δίπλωμα Τιμής για την «πολιτιστική του δράση και την κοινωνική του προσφορά στο Δήμο». Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ «Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών & Γεύσεων», που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Γουδή από 6 έως 9 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Π. Καλύβας, παραλαμβάνοντας το Δίπλωμα και μια υπέροχη μπρούτζινη δημιουργία με τίτλο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ» της «YIANNI GALLERY», ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, που με τις πρωτοβουλίες της ενισχύει το έργο των Συλλόγων, κυρίως δε το Δημοτικό Συμβούλιο, που ομόφωνα εγκρίνει σημαντικά ποσά για διοργάνωση από κοινού με τους Συλλόγους πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες πρωτίστως αποσκοπούν στην διατήρηση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων των περιοχών που εκπροσωπούν. Ευχήθηκε δε τέτοιες πρωτοβουλίες να τις μιμηθούν και άλλοι Δήμοι της χώρας, όπου δραστηριοποιούνται εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, καθόσον τα Ταμεία τους είναι πενιχρά.

Στο 2ο Φεστιβάλ εφέτος συμμετείχαν 7 εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Ζωγράφου. Το τριήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, καθώς και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά. Εμφανίστηκαν γνωστές ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής, χορωδία και έξι χορευτικά τμήματα. Επίσης παρουσιάστηκαν δρώμενα, με αναπαραστάσεις αγροτικών εργασιών.

Ο Σύνδεσμος Αρκάδων συμμετείχε με μέλη του, στο χορευτικό τμήμα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου. Τέλος στους εκατοντάδες προσελθόντες, δημότες και μη, την πρώτη ημέρα ο Σύνδεσμος προσέφερε παραδοσιακούς κουραμπιέδες με Κοντοβαζαινίτικη συνταγή από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της Στρατηγούλας Γούβη, που έγιναν ανάρπαστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: