"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Λαγκάδια Γορτυνίας: "Το όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Γούναρη δεν μπορεί να σβήσει τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, αλλά και της σημερινής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, που όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για να αναστρέψουν τη σημερινή κατάσταση"






Καλοκαιράκι…erga omnes
Το καλοκαίρι έφτασε. Η μέρα μεγάλωσε, τα ιαματικά λουτρά στην Ηραία άνοιξαν και τα χωριά θα κινηθούν για άλλη μια χρονιά στο γνωστό μότο τουρισμός-πανηγύρια. Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών ετοιμάζει «επίσκεψη - προσκύνημα» στα Λαγκάδια (όπως ανακοίνωσε) προφανώς για να προσκυνήσει μαζί με τη δημοτική αρχή υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του «Πολιτιστικού Πολυχώρου» στο Γυμνάσιο, ενώ τα Άνθη της Πέτρας θα σκαλίσουν για λίγες μέρες την πέτρα στο χώρο της πρώην Μαθητικής Εστίας με τους Λαγκαδινούς να συγκινούνται για το ένδοξο παρελθόν αναφωνώντας τη γνωστή, άκρως παραπλανητική φράση «δε βαριέσαι, ό,τι γίνεται στο χωριό καλό είναι…». 
Οι επισκέπτες – όσοι μπορέσουν να κάνουν διακοπές – θα γεμίσουν τα σπίτια και τις γειτονιές για την καλοκαιρινή ραστώνη, ενώ οι βαρύγδουποι πατριωτικοί λόγοι των επισήμων θα ακουστούν και πάλι από τα μικρόφωνα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των πανηγυριών. Η σκληρή πραγματικότητα όμως της ερήμωσης, της απραγίας, της φτώχειας και της εργασιακής ανασφάλειας στη Γορτυνία δε θα ξεχαστεί. 
Το όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Γούναρη δεν μπορεί να σβήσει τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, αλλά και της σημερινής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, που όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για να αναστρέψουν τη σημερινή κατάσταση (δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η δημοτική αρχή του κ. Γιαννόπουλου όσο και το τοπικό συμβούλιο του κ. Κούλη αρνούνται να κάνουν δημόσιο απολογισμό, όπως οφείλουν από τον Καλλικράτη). 
Ως απλοί διαχειριστές της ερήμωσης, εκθειάζουν μονότονα τον τουρισμό και το φυσικό τοπίο σε κάθε ευκαιρία και για κάθε χρήση (erga omnes), διότι δεν έχουν τι άλλο να πουν. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να «χρυσώσουν το χάπι» του γορτυνιακού μαρασμού και της χειμωνιάτικης καθημερινότητας. Εκεί βρίσκεται η ουσία. Όσοι πιστεύουν πως προσφέρουν στο χωριό αφήνοντας το βασικό πρόβλημα της ερήμωσης ανέγγιχτο, κάνουν πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Προσοχή λοιπόν στον ήλιο και τις… «όμορφες πρωτοβουλίες». 
Καλό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: