"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Ο Βασίλης Ξύδης Δήμαρχος Παπάγου

Ο Ναύαρχος Βασίλης Ξύδης, Δήμαρχος Παπάγου

Του Νικολάου Αρμόνη, ταξιάρχου Χωροφυλακής*

Ο Βασίλης Ξύδης είναι Αρκάς από την Τρίπολη, γιος του καθηγητή της φυσικής Μηνά Ξύδη, τον οποίο ευτύχησα να έχω καθηγητή στο Γυμνάσιο Λεβιδίου. Εκείνο που θέλω να τονίσω για τον καθηγητή Μηνά Ξύδη είναι ότι ήταν πραγματικός δάσκαλος, μειλίχιος, πράος και προσηνής και ενέπνεε σεβασμό. Όταν έμπαινε στην αίθουσα και άρχιζε το μάθημα όλοι οι μαθητές τον παρακολουθούσαμε με μεγάλη προσοχή και κρεμόμαστε κυριολεκτικώς από τα χείλη του για να μη μας ξεφύγει ούτε λέξη.
Ο γιος του Βασίλης Ξύδης σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Ήταν ικανός αξιωματικός και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ναυάρχου.
Νέος ακόμα στην ηλικά, ακμαίος και δραστήριος, με διοικητική πείρα και άλλα προσόντα, δεν μπορούσε να μείνει αδρανής. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Το 1994 ετέθη επικεφαλής συνδυασμού ως υποψήφιος δήμαρχος Παπάγου. Στο ψηφοδέλτιό του συμμετείχαν έντιμοι, δραστήριοι και με θέληση προσφοράς κάτοικοι Παπάγου. Παρά τον άγριο πόλεμο που του έκαναν οι αντίπαλοί του, ο Βασίλης Ξύδης εξελέγη Δήμαρχος Παπάγου.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το Δήμο επεδόθη με τους συνεργάτες του με ενδιαφέρον και πίστη στο έργο του και ο Δήμος Παπάγου άρχισε να αλλάζει όψη. Τα έργα διαδέχονταν το ένα το άλλο, δρόμοι, πλατείες, σχολεία κλπ. Η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες του Δήμου ήταν άμεση και οι κάτοικοι Παπάγου, κατά το πλείστον υψηλού πνευματικού επιπέδου, διαπίστωσαν ότι στον τόπο τους έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο, χάρη στο Δήμαρχό τους, Βασίλη Ξύδη.
Επανεκλέγεται στις εκλογές του 1998, του 2002 και του 2006, δηλαδή σε τέσσερις συνεχείς εκλογές και ήδη διανύει την τέταρτη τετραετία ως Δήμαρχος Παπάγου, περίπτωση από τις σπάνιες, και απολαμβάνει της εκτιμήσεως και της εμπιστοσύνης όλων των κατοίκων του Παπάγου και αυτών ακόμα που δεν τον ψηφίζουν.
Και για να κρίνει και να εκτιμήσει κανείς την αξία της εκλογής του Βασίλη Ξύδη σε τέσσερις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, θα πρέπει να τονιστεί ότι αντιμετώπισε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά επεκράτησε το ισχυρό βιολογικό κύτταρο που φέρουν οι Αρκάδες.

Φιλοθέη 21-3-2007

*Ο Νικόλαος Αρμόνης κατάγεται από το χωριό Κάψια, είναι Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α. και αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών για τέταρτη συνεχή 3ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: