"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Ο σύγχρονος «φονέας των γιγάντων» ονομάζεται... Αστέρας Τρίπολης*

Ο σύγχρονος «φονέας των γιγάντων» ονομάζεται... Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα που έως τον Ιούνιο του 2005 αγωνιζόταν στη... Δ' Εθνική, μετά τον Παναθηναϊκό, κέρδισε (προχθές) στην Αρκαδία και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ 1-0, με τον Πάουλο Κάμπος και τους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν την αποθέωση από 4.000 ένθερμους οπαδούς τους.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Λούσιο Φιλομένο (34') με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, ένα γκολ που ήταν... προσφορά του αρχηγού των «ερυθρολεύκων» Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος σχεδόν από το κέντρο έκανε κεφαλιά προς την εστία του Νικοπολίδη (!), δίνοντας ασίστ στον Αργεντινό επιθετικό τού Αστέρα.Μάλιστα, η ομάδα της Τρίπολης θα μπορούσε να φτάσει σε ευρύ σκορ αν ο Ροτζέριο (64') δεν αστοχούσε στο πέναλτι (ανατροπή του Τσέζαρεκ από τον Νικοπολίδη, ο οποίος έπρεπε να αποβληθεί, αλλά του χαρίστηκε ο Αναστάσιος Κάκος δείχνοντάς του κίτρινη κάρτα) και αν ο Ιωάννου (92') ευστοχούσε σε σουτ μέσα στην περιοχή (προηγήθηκε λάθος πάσα του Στολτίδη).Χωρίς μυαλόΟι «ερυθρόλευκοι», που δεν έβαλαν μυαλό από την γκέλα στο «Παγκρήτιο», χάνοντας κι άλλο έδαφος στην πορεία τους προς την κορυφή (δεν έχουν νίκη στα πρώτα 4 εκτός έδρας παιχνίδια τους) εγκλωβίστηκαν στις «δαγκάνες» του Κάμπος και το πάθος, την ψυχή και την αποφασιστικότητα των παικτών του και σίγουρα δεν αποτελούν δικαιολογία για το ναυάγιο των Πειραιωτών ούτε οι δυνατοί άνεμοι ούτε ο γλιστερός αγωνιστικός χώρος ούτε το... απεριποίητο χορτάρι.Ο Ολυμπιακός ναι μεν επηρεάστηκε από τις πολλές απουσίες (Κοβάσεβιτς, Αντζας, Λεντέσμα, Σέζαρ, Μπράβο, Ντομί) και την κούραση κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά από το σημείο αυτό έως το να μην μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να βγάλουν μια φάση της προκοπής μπροστά στην εστία του Αμπάρη απέχει μεγάλη απόσταση - η μοναδική καλή στιγμή του Ολυμπιακού στον αγώνα ήταν το σουτ του Μενδρινού (78'), με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Αστέρα.Από εκεί και πέρα, το πλάνο ήταν σέντρες και μόνο σέντρες για το κεφάλι του Κωνσταντίνου, ο οποίος απογοήτευσε, όπως και οι Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Στολτίδης, Πατσατζόγλου και Τοροσίδης.
ΝΙΚ.ΘΕΟΔ.
από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/11/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: