"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2008

Χαράλαμπος Ζούρας από τα Βούρβουρα Αρκαδίας Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του Ακοντισμού το 1908Ο Χαράλαμπος Δ. Ζούρας γεννήθηκε στα Βούρβουρα το έτος 1885 και πέθανε σε ηλικία 87 ετών το έτος 1972. Το 1908 ο Χαράλαμπος Ζούρας ήταν η αιτία για να ακουστεί το όνομα των Βουρβούρων στα απέραντα της γης αφού αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Α. Σ. Βουρβούρων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, κατετάγη 4ος Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του Ακοντισμού με βολή στα 48,61 μέτρα. Για την ιστορία τις τρεις πρώτες θέσεις είχαν καταλάβει: ο Σουηδός Erik Lemming με βολή στα 54,44 μέτρα, ο επίσης Έλληνας Μιχάλης Δώριζας με βολή στα 51,36 μέτρα και ο Νορβηγός Αrne Halse με βολή στα 49,73 μέτρα.
- Ο Χαράλαμπος Ζούρας είχε ακόμα στο ενεργητικό του τρεις πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό αυτή τη φορά επίπεδο. Συγκεκριμένα κατετάγη 1ος στους Πανελλήνιους αγώνες του 1908 στο Πένταθλο και στον ακοντισμό και του 1909 επίσης στον ακοντισμό.

- Ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Χαράλαμπου Ζούρα στον Ελληνικό αθλητισμό κάνει στην επίσημή του σελίδα ο ΣΕΓΑΣ.

http://vourvoura.net/prosopikotites/zouras/index.php
Δημοσίευση σχολίου