"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Ερώτηση Ρέππα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007

Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, στις 2 Σεπτεμβρίου 2008, προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης τους όσον αφορά τα δικαιολογητικά καταβολής αποζημίωσης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2008


ερώτηση
Προς τους κ. κ.α) Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών β) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: «Υποβολή δικαιολογητικών για αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2007»Κατά τη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές του 2007 προέκυψε σοβαρότατο πρόβλημα, ιδίως στα ορεινά χωριά του νομού Αρκαδίας, σχετικά με τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για τα περισσότερα αγροτικά νοικοκυριά στις προαναφερόμενες περιοχές δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, έχουν μεταβιβαστεί από γενιά σε γενιά «δια λόγου», ενώ η χαμηλή απόδοση και η μικρή τους αγοραστική αξία δεν έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα στους ιδιοκτήτες τους να αποκτήσουν συμβολαιογραφικούς τίτλους κυριότητας.
Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να καταβληθεί σε αυτούς — σε ποσοστό περίπου 95% - η προβλεπόμενη αποζημίωση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Δεδομένου ότι κατά το έτος 2000 οι ίδιες καλλιέργειες είχαν υποστεί και πάλι ζημιές και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους τότε είχε αποδειχθεί από τους ιδιοκτήτες τους με Ένορκη Βεβαίωση ενώπιων συμβολαιογράφου ή Ειρηνοδίκη ή με Βεβαίωση του Δήμου,Ερωτώνται οι κ. κ. ΥπουργοίΠροτίθενται να τροποποιήσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση τους, ώστε όσοι ιδιοκτήτες των ορεινών πυρόπληκτων περιοχών δεν έχουν συμβολαιογραφικούς τίτλους να αποδεικνύουν με άλλον ισότιμο τρόπο το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

Δεν υπάρχουν σχόλια: