"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δήλωση Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου για την επιστολή του κ. Κυριάκου Τσαφαρά


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος μας δήλωσε τα εξής:

"Ο κ. Κυριάκος Τσαφαράς μου είχε στείλει προσωπική επιστολή παραίτησης στις 6/4, μετά τη συνάντηση (5/4) που είχαμε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Μισθό για το θέμα της συγχώνευσης των σχολείων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μισθός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώην Δήμαρχο Τρικολώνων κ. Γεώργιο Μπαρούτσα, το οποίο ήταν η αφορμή να αποχωρήσει από τη συνάντηση και να μου υποβάλει την παραίτησή του. Δέν την έκανα δεκτή και του απάντησα και εγγράφως στις 3/5, λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη για τις 5/5 συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας.

(Η απάντησή μου επισυνάπτεται στο τέλος και είναι στη διάθεσή σας, όπως και η επιστολή του κ.Τσαφαρά, άν ο ίδιος επιθυμεί να την δώσει στη δημοσιότητα).

Ο κ. Τσαφαράς θεώρησε άσκοπη την επίσκεψη στο Υπουργείο και δέν συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του Δήμου, παρόλο που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος. Οπως ανακοινώθηκε και στο Δελτίο Τύπου η κ. Χριστοφιλοπούλου απουσίαζε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου και, παρά το γεγονός ότι είχαμε ζητήσει τη συνάντηση ένα μήνα πριν, δέν είδαμε την ίδια, αλλά την Διευθύντρια του γραφείου της κ. Ζόμπολα, στην οποία εκθέσαμε τις απόψεις μας και αναμένουμε απάντηση.

Πληροφορήθηκα για τη νέα επιστολή του κ. Τσαφαρά και το περιεχόμενό της από δημοσιογραφικές πηγές μόλις πριν δοθεί στη δημοσιότητα. Πιστεύω ότι η γενικευμένη επίθεση κατά δικαίων και αδίκων θυμίζει "ηρωϊκή έξοδο" που δέν βοηθά στο θέμα της συγχώνευσης των σχολείων, αλλά, πολύ περισσότερο, δέν βοηθά τη Δημητσάνα, ούτε την Γορτυνία."


Η απάντηση του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου στην πρώτη επιστολή παραίτησης του κ. Κυριάκου Τσαφαρά:

Αγαπητέ Κυριάκο,

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου στο πρόσωπό μου. Οι προβληματισμοί σου είναι και δικοί μου, αλλά δέν τους θεωρώ επαρκείς για να κάνω δεκτή την παραίτησή σου. Αντίθετα αγγίζουν την καρδιά των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άρα πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο επίμονοι και αποφασιστικοί. Οσο για τον "μισθό" των χιλίων πεντακοσίων ευρώ, πρόκειται για αποζημίωση που το δημόσιο οφείλει να παρέχει στους αιρετούς αντιδημάρχους, ώστε να αντισταθμίζει την απώλεια εισοδήματός τους, όταν αφήνουν τη δουλειά τους για να προσφέρουν στα κοινά. Και πιστεύω ότι η συμμετοχή σου προσφέρει πολλά και στο Δήμο και στην ιδιαίτερη πατρίδα σου ("Βοήθεια στο Σπίτι", αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συθηκών από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, προτάσεις για ανάδειξη της Δημητσάνας και της Στεμνίτσας), ενώ η αποζημίωσή σου δέν καλύπτει την απώλεια του εισοδήματός σου.

Με τιμά η αναφορά σου στις αρχές της αυτοδιοικητικής μας παράταξής για αντίθεση και καταγγελία των "συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, διότι έχουν σκοπό τη διατήρηση και την ενίσχυση των κέντρων εξουσίας που προαποφασίζουν χωρίς τους πολίτες". Η συνέπειά σου αυτή σε θέματα αρχών είναι ο κύριος λόγος που σου ανέθεσα τη θέση του αντιδημάρχου και πιστεύω ότι έχεις ακόμα πολλά να προσφέρεις. Γιατί πρέπει να σου θυμίσω ότι η προσθήκη της λέξης "Υπαρξη" στο σύνθημά μας ήταν δική σου ιδέα και, όταν επιλεγήκαμε από τους δημότες να είμαστε εμείς αυτοί που θα αναλάβουμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Γορτυνίας, θα ήταν αυταπάτη να πιστεύουμε ότι συμπεριφορές και νοοτροπίες που για χρόνια κυριάρχησαν και είναι υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση θα ξερριζώνονταν σε τέσσερεις μήνες.

Σου θυμίζω την περίοδο μετά την εκλογική μας νίκη, όταν οι πραγματικοί φίλοι μας μας καλούσαν να γλεντήσουμε την ιστορική μας νίκη και μας έβλεπαν σκεπτικούς, από τη συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε. Γιατί ο αγώνας μας είναι πολύ δύσκολος και χρειάζεται "γερό στομάχι", γιατί σ'αυτόν τον αγώνα θα έχουμε πολλές επιτυχίες, αλλά θα έχουμε και απώλειες. Ολοι μαζί θα κάνουμε τον απολογισμό της θητείας μας και θα κριθούμε γι αυτό, αλλά, όλοι μαζί, πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοτών μας. Δέν ζητώ από κανέναν να κάνει κάτι πάνω από τις δυνάμεις του, αλλά κανείς δέν μας υποσχέθηκε ότι ο δρόμος μας θα είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα. Ομως είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Ολοι μαζί και από οποιαδήποτε θέση για τη Γορτυνία που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: