"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΤΥΛΙΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ - ΠΡΙΝ ΤΟ 1927 ΛΕΓΟΤΑΝ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΤΥΛΙΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ.ΠΡΙΝ ΤΟ 1927 ΛΕΓΟΤΑΝ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 900 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΡΩΝ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ "ΛΥΚΑΙΑ". ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΘΕΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ,ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΝ ΑΣΠΡΑΔΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 3 ΧΛΜ. ΑΠΟ ΗΛΕΙΑ,4 ΧΛΜ. ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ,6 ΧΛΜ. ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΙΣΟΑ,8 ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΑΙ 15 ΧΛΜ. ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
ΤΟ 2001 ΕΙΧΕ 148 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ 206 Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΑΛΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ).ΣΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ.ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21,ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΤΕΔΙΔΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ.ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΘΑΝΑΣΗ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΥΡΟΥΝΙΟΥ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ Η ΒΡΥΣΗ ΚΑΡΥΑΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΡΡΑΚΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ.ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΤΥΛΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

(ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ).

Δημοσίευση σχολίου