"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Υπαίθριο Μουσειο Υδροκινησης Δημητσανας - Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας









Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η ιστορική Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας γιορτάζουν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (20-22/4), παρουσιάζοντας εικαστική έκθεση κοσμήματος των σπουδαστών της Σχολής με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Παρασκευή 20 Απριλίου - Εικαστική Έκθεση " Έργα και Ημέρες" 
Διάρκεια έκθεσης: 20 Απριλίου - 13 Μαΐου 2018 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

Σάββατο 21 Απριλίου
Επίδειξη δημιουργίας κοσμήματος για εφήβους και ενήλικες (ώρες 12:00-14:00).Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία από τη γέννηση της ιδέας ενός κοσμήματος μέχρι την υλοποίησή του, παρακολουθώντας σπουδαστές της Σχολής να δημιουργούν μπροστά στα μάτια του κοινού.
Σκοπός της δραστηριότητας αυτής είναι η επαφή του κοινού με το τεχνικό μέρος της τέχνης της αργυροχρυσοχοΐας, μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη διαδικασία λεπτών κινήσεων, συγκέντρωσης και απόλυτης ακρίβειας. 
Εργαστήρι χαλκογραφίας για παιδιά (ώρες 12:30-14:00). Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι μικροί φίλοι, ηλικίας 6 ετών και άνω, την τεχνική της χαλκογραφίας.
Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στις δράσεις, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.27950 31630, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630

Δεν υπάρχουν σχόλια: