"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Αξιοποίηση των Ιστορικών Αρχείων του Δήμου Γορτυνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Δημητσάνα, 27/05/2011Δελτίο Τύπου

Αξιοποίηση των Ιστορικών Αρχείων του Δήμου Γορτυνίας

Στις 26/5/2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Γορτυνίας, στη Δημητσάνα, με την παρουσία αφενός του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλου και του Προέδρου του Δ.Σ Πέτρου Ζούνη και αφετέρου με την παρουσία εκπροσώπων της υπηρεσίας Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) κας Ζωγράφου Κατερίνας και εκπροσώπων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Δημητρόπουλου Δημήτρη και Δέδε Κατερίνας. Στη συνάντηση μετείχε και ο Χρήστος Χρυσανθόπουλος, μεταπτυχιακός του Πάντειου Παν/μιου και εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών.

Θέμα της σύσκεψης, η αξιοποίηση των ιστορικού αρχειακού υλικού όλων των Κοινοτήτων και των πρώην Δήμων που αποτελούν σήμερα τον Δήμο Γορτυνίας, μέσα από την καταγραφή, αρχειοθέτηση και ψηφιοποίησή τους. Στόχος είναι η διάσωση των αρχείων και η οργάνωση τους, έτσι ώστε να τεθούν στην υπηρεσία των ερευνητών και κάθε ενδιαφερόμενου. Συζητήθηκε η πρόταση για τη δημιουργία Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης στη Γορτυνία, όπως και οι δυνατότητες χρηματοδότησης του εγχειρήματος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δημοσίευση σχολίου